------------------------------------------------------------------------------

Zanim zjesz, pozbądź się pestycydów i bakterii z warzyw i owoców. To proste!



Jeśli chcesz mieć pewność, że owoce czy warzywa pozbawione są szkodliwych substancji, lepiej nie jedz ich od razu o umyciu, no chyba że posiadasz ogródek z dostępem do warzyw i owoców hodowanych metodą ekologiczną. Stawiam jednak na to, że większość takowego nie posiada i kupuje warzywa i owoce z okolicznych sklepików, czy marketów.
 Zastosuj więc 3 kroki, aby to co na pozór zdrowe, naprawdę takie było. Ja stosuję zawsze ten sposób, od kiedy zatrułam się zwykłymi truskawkami. Polecam ;)

KROK 1.Umuj swoje warzywa i owoce w occie zwykłym, jabłkowym lub winny, aby stworzyć środowisko kwaśne i pozbyć się bakterii. 
Na litr wody wlej 100-150 ml octu i w takim roztworze umyj warzywa i owoce.

KROK 2.Usuń pestycydy, które ulegają hydrolizie w środowisku zasadowym, które także tanio i szybko stworzysz we własnym domu.
Do litra wody dodaj łyżkę sody oczyszczonej, wymieszaj do rozpuszczenia i umyj w tym roztworze warzywa i owoce. Można je zostawić na kilka minut.

KROK 3.Warzywa i owoce na koniec opłucz w czystej wodzie.

Trudne? Nie wydaje mi się. Wystarczy trochę chęci i odrobinę czasu, by nakarmić nasz organizm zdrowymi produktami, które nam nie zaszkodzą. Pamiętaj: Producentów żywności interesuje jedynie zysk, a nie zdrowie swoich klientów ….



Zanim zjesz, pozbądź się pestycydów i bakterii z warzyw i owoców. To proste! Zanim zjesz, pozbądź się pestycydów i bakterii z warzyw i owoców. To proste! Reviewed by Marta Wierzbicka on 14:39 Rating: 5

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.